Cukiernia Olek

Przejdź do treści

Menu główne:

Oferta
Inne
 
Drożdżówki

Produkty wykonane z ciasta drożdżowego, przygotowanego metodą tradycyjną. Dostępne w rónych wariantach: z masą serową lub budyniową, z jabłkiem i kruszonką, makiem i kruszonką, z nadzieniem malinowym i kruszonką lub marmoladą. Wykończone lukrem lub cukrem pudrem.
 

Beziki

Wykonane tradycyjną metodą przy użyciu jedynie białek jaj i cukru.
 

Ciastka karbowane

Wykonane z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego z dodatkiem pysznej marmolady.
 

Ciastka z porzeczką

Wykonane z ciasta kruchego, przygotowywanego według własnej receptury, z nadzieniem z czarnej porzeczki i wykończone lukrem.
 

Ciastka z wiśnią

Wykonane z ciasta kruchego, przygotowywanego według własnej receptury, z nadzieniem wiśniowym i wykończone lukrem.
 

Eklery

Korpusy wykonane z tradycyjnego ciasta parzonego, przełożone kremem budyniowym o smaku śmietankowym, wykończone czekoladą lub toffi.
 

Rożki francuskie

Wykonane z ciasta francuskiego z nadzieniem serowym, wykończone lukrem.
 

Grahamki

Ciastka kruche z mąki graham z odrobiną cukru, z dodatkiem pestek dyni, pestek słonecznika, suszonej żurawiny, rodzynek, orzechów włoskich, skórki pomarańczy i kropelek czekoladowych.
 

Muffinki

Babeczki biszkoptowo-tłuszczowe o smaku czekoladowym z dodatkiem kropelek czekoladowych, całość wypełniona płynną czekoladą i wykończona polewą czekoladową.



Omlety

Małe krążki z ciasta biszkoptowego wypełnione paskiem pysznej marmolady i bitej śmietany o smaku waniliowym, całość posypana cukrem pudrem.
 


Bezy

Dwa korpusy z ciasta bezowego, przełożone kremem russel o smaku śmietankowym, wykończone czekoladą.
 

Chałka drożdżowa

Wykonana według tradycyjnej receptury z ciasta drożdżowego, istnieje możliwość wykończenia kruszonką.
 

Placek drożdżowy

Przygotowany z ciasta drożdżowego z tradycyjnej receptury, z dodatkiem sezonowych owoców: rabarbar, śliwka, jabłko. Posypany kruszonką i wykończony lukrem.
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego